Zaterdag is het in Morkhoven feest voor de leden van het Steurscomité. Dan wordt het beeldje onthuld ter ere van Alphonse Steurs, in het begin van vorige eeuw, een onverzettelijke wereldkampioen worstelen.

Het beeldje is van de hand van hobbybeeldhouwer/kunstenaar Remi Bertels uit Morkhoven. Hij maakte een beeldje uit tropisch hardhout, want Alphonse Steurs stond ook in zijn tijd bekend als keihard en onverzettelijk. Het beeldje komt in de voortuin van de ex-woning van de worstelkampioen.

Alphonse was een beresterke en lenige kerel, met een fabelachtige borstomtrek van 1m32, een bovenarm-omtrek van 44 cm en een polsomtrek van 21 cm. Hij startte zijn carrière als acrobaat bij The 4 Wonders en de Four Rednows en was tegelijkertijd worstelaar. In 1903 reisde hij samen met The 4 Wonders door Frankrijk met Circus Loubitch. Na een overwinning in november 1903 als amateur-worstelaar besloot hij beroepsworstelaar te worden.

Wat volgde was een jarenlange carrière door gans de wereld en 3 wereldtitels.

Je kan alles bekijken op de tentoonstelling in het Dorpshuis in Morkhoven, op zaterdag 9 en zondag 10 mei. Zaterdag van 16u tot 20 uur, zondag 10 mei van 10 tot 18 uur.